Facultatea de Științe

Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău

Bacau

Descriere

Facultatea de Ştiinţe, componentă de bază a Universităţii Vasile Alecsandri” din Bacău, continuă tradiţia învăţământului băcăuan în domeniile ştiinţelor exacte şi al ştiinţelor vieţii. Astfel, facultăţile de Matematică şi Ştiinţe Naturale au funcţionat încă de la înfiinţarea Institutului Pedagogic din Bacău, în 1961. Facultatea de Ştiinţe are o dublă misiune: didactică şi, respectiv, de cercetare ştiinţifică. Prin programele sale, Fac pregăteşte specialişti în M tematică, Informatică, Biologie, Ştiinţa mediului şi Ştiinţele educaţiei, care pot lucra în domenii legate de: educaţie, cercetare, software şi IT, sănătate, biotehnologii, ecologie, protecţia mediului, silvicultură, finanţe-bănci, asigurări etc.

Cadre didactice: 34

Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău

Bacau, Bacau

Introducere

Universitatea "Vasile Alecsandri” din Bacău este o importantă componentă a sistemului de învăţământ din România, recunoscută pe plan naţional pentru calitatea procesului instructiv-educativ şi pentru activitatea de cercetare.

Universitatea se află în partea centrală a Moldovei, în oraşul-reşedinţă al judeţului Bacău, oraş cu o populaţie de 134 000 locuitori. Municipiul Bacău face parte din generaţia oraşelor vechi ale României, prima atestare documentară datând din anul 1408, din timpul domniei lui Alexandru cel Bun. Oraşul este situat pe arterele de circulaţie europene şi naţionale care fac legătura cu Bucureştiul, cu nordul ţării, precum şi pe arterele care fac legătura între Moldova şi Transilvania.

Statut: Public

Statut acreditare: Acreditată - Încredere

Locuri în camin: 829

Informații de contact

Lista de comparație